Ytbehandlingar

Lack | Coating | Botten

Båtlackering

Efter ett antal år börjar det synas skavanker på de flesta båtar i form av repor, skav och matterad gelcoat vilket innebär att din båt tappar i värde.

Att köpa ny båt är ofta en stor utgift bara för att få uppleva nybåtsskänsla ett kort tag och det är där som finessen med en omlackering kommer in. Till en kostnad som ofta väsentligt understiger mellanskillnaden vid ett nyinköp, så får du glädjen av en ”ny båt”, blank och glänsande, som dessutom genom det nya ytskiktet får ett mycket bättre UV skydd än gelcoat och en täthet som kommer att förenkla vårutrustningen under många år framöver.

Vi börjar med 2 lager grundfärg för bästa möjliga vidhäftning och sedan sprutlackerar vi med högblank tvåkomponent polyuretanfärg i 4 lager. Vi har båtar som fortfarande efter 10-12 år har kvar samma höga finish och glans som när de kom ut ur lackboxen.

Vi har lackerat båtar i över 30 år och vet hur man åstadkommer ett perfekt  resultat. Det finns inga genvägar utan kan bara åstadkommas genom grundligt förarbete och användning av professionella tekniker och produkter. Vi arbetar uteslutande med marknadens bästa produkter från International, Awlgrip och 3M. Vi sprutlackerar i vår klimatstyrda lackbox eller på plats i de fall båten inte kan transporteras till oss.

Gelcoating

På en gelcoaterad båt där vi enbart behöver återställa ytskiktet inom ett begränsat område föreslår vi omgelcoatering av ytan.
Våra metoder ger en mycket god färganpassning till omgivande ytor och en ”osynlig” lagning.

Bottenbehandling

Osmos, böldpest…Otäcka saker men tyvärr något som förr eller senare kan drabba framförallt äldre båtar och som också måste åtgärdas.
Vi gör en noggrann mätning av skrovets fuktighetshalt för att planera arbetet på bästa sätt.
Blästring, noggrann uttorkning, epoxispackling och 4-5 lager epoxifärg ger ett fullgott skydd under många år.

Klimatreglerad lackbox

Öckerö Bil & Båtlack AB har specialiserat sig på ny- och omlackering av båtar. I vår klimatreglerade lackbox åstadkommer vi perfekta resultat för båtar upp till 15 m längd.

Öckerö Bil & Båtlack AB
Långesand 5
475 31 Öckerö

Öppettider

Telefon 031-96 76 26 
Håkan Palm: 0705 97 76 26
Jonas Palm: 0707 96 76 27
Epost info@yachtpaint.se

Call Now Button